BK Flagg

Referat: AIF Barrikaden - BK Flagg

Startelvan: Rafael - Hampus, Henrik Ni, Martin, Kwame - Mick, Fredrik S, Patrik, Anders S - Peter och Omar

Avbytare: Alex E, Stefan, Daniel, Oliver och Andreas

Peter D tvingades utgå p.g.a. skada efter 32 min, Daniel kom då in på vänsterkanten medan Anders flyttades upp i anfallet. I pausen gjorde vi en hel del förändringar. Alex kom in som högerback, Hampus flyttades in i mitten, Henke flyttades upp på mittfältet och Patrik upp i anfallet medan Omar gick ut. 15-20 min före slut så byttes de övriga avbytarna in. Andy bytte av Anders. Stefan bytte av Martin (Patrik gick nu ner som back (spelade i alla lagdelar!) medan Daniel gick upp i anfallet när Stefan tog vänsterkanten. Oliver slutligen tog Micks plats på högerkanten.

Allt ovanstående om lagformerandet får väl i viss mån ersätta referatat av själva spelet.
Om det finns nämligen inte mycket att säga. Åtminstone inte något positivt och i varje fall inte om oss.

Det såg slött och oinspirerat ut redan från början och även om Flagg inte skapade så många chanser att tala om så hade de ett klart spelövertag och vi hade väldigt svårt att få grepp om deras anfallspar. De tog ledningen i 26:e min på ett skott ur friläge sedan vårt försvar inte riktigt hängt med i svängarna. De utökade sedan till 2-0 i den 40:e min men referenten missade tyvärr (nåja) det p.g.a. inhandlande av hamburgare. Mellan dessa 2 mål hade Barrikaden sitt enda egentliga läge att göra mål då Omar A-S helt frispelad, med en målvakt som stod en bra bit ute, helt felaktigt blev avblåst för offside.

Andra halvlek blev än fattigare på målchanser än den första och sedan Flagg utökat sin ledning till 3-0 redan i 2:a halvleks 1:a min kändes matchen som fullständigt hopplöst förlorad för vår del.

Flagg gjorde väl en skaplig match offensivt medan deras försvar inte sattes på några större prov alls. Vi hade ett okoncentrerat försvarsspel, ett uselt passningsspel, nästan
obefintliga löpningar, korta anfall efter tjongbollar upp till anfallsparet som blev av med dem snabbt omgärdade av ett flertal motståndare (vi saknade Johans bollhållarkvaliteer) och slutligen vad som såg ut som en mycket dålig inställning. (även om jag vet att det inte alltid behöver vara så när det ser så ut utan att det bara låser sig). Vi ryckte väl upp oss lite efter hand efter en katastrofal inledning och 2:a halvlek var ju klart bättre än den 1:a men totalt sett alltså långt ifrån godkänt.

Tyvärr får man väl konstatera att vi gjort många spelmässigt dåliga insatser under hösten men förhoppningsvis kan vi i sista matchen mot Åkarp (f.ö det enda lag vi inte tagit poäng mot i årets serie) visa de kvaliteer som så många på diverse hemsidor hävdar att vi inte besitter.